Pivovar v Žebětíne se spolu s pivovarskou restaurací nachází na adrese Ríšova 12. Cílem tohoto pivovaru je vařit vynikající pivo, které má svou nezaměnitelnou chuť. Tomu je podřízen celý proces od nákupu těch nejkvalitnějších surovin až po precizní dohled našich zkušených sládků nad celým procesem.
Stálý sortiment obsahuje pět druhů piv, ale protože nás vaření piva opravdu baví, připravujeme v průběhu roku limitované řady speciálů.
Račínský minipivovar byl otevřen v lednu roku 2015, přičemž první zkušební várka byla uvařena v listopadu 2014. Minipivovar je součástí Hotelu Leopold (www.racin.cz), který se nachází v Račíně, v malebném srdci Českomoravské vysočiny nedaleko Žďáru nad Sázavou. Při návštěvě Račína tak můžete spojit pohodovou dovolenou s ochutnávkou vynikajícího piva Richard.
Richard je přírodní nefiltrované a nepasterizované pivo, vařené tradiční metodou z těch nejkvalitnějších surovin, které je připomenutím toho, jak pivo chutnalo v minulosti. Vaříme celkem čtyři základní druhy piv, které vycházejí z osvědčených receptur našich brněnských kolegů. Tento sortiment jsme rozšířili o unikátní pivo vařené z žitného sladu. V létě si můžete pochutnat na tzv. Račínské cyklistické desítce, během zimních měsíců pak přecházíme na 13° Račínský žitný speciál. Kromě toho se můžete těšit během roku na zajímavé limitované řady speciálů, které vaříme vždy při příležitosti významných událostí roku.
Richarda si můžete vychutnat jak točeného, tak si jej můžete zakoupit i v lahvích. Pivo v lahvích stále jemně dokvašuje a udržuje stejně vysokou kvalitu, jako pivo čepované. V chladu vám vydrží celý měsíc a pomalu dozrává.
V případě, že je pro vás Račín trochu z ruky, najdete naše piva v řadě vybraných restaurací, kde Richarda dodáváme.
Výrobní kapacita varny piva je 10 hl, pivovarské kruhové spilky mají objem 2 x 20 hl a objem ležáckých tanků je 9 x 20 hl. Na Račíně používáme vynikající místní vodu, která nemusí být nijak upravována a přispívá tak velmi významně k vynikající chuti piva.