Vinařský areál spojující vinohrady, zpracovatelské kapacity, restauraci, vinotéku, reprezentační degustační prostory a zázemí pro pořádání nejrůznějších akcí včetně komfortního penzionu vybudoval v Zaječí Rostislav Žďárský.
Premiérové vinobraní proběhlo ve Vinařství U Kapličky v roce 2006. Z původního záměru postavit malé vinařství nakonec vznikla firma s kapacitou 300 000 lahví ročně a s necelými sty hektary vlastních vinohradů v tratích U Kapličky, Plochovy, Kalvárie, Novomlýnský svah, Nová hora a Růžový vrch obhospodařovaných v systému integrované produkce. Bílá vína se zpracovávají v nerezových tancích technologií řízeného kvašení, červená nejdříve ve vinifikátorech, a poté zrají v dubových sudech.
Sklepmistrem firmy je Dalibor Babáček (je po něm pojmenována i nejvyšší řada vín). Hlavním hybatelem a duší podniku s 120 zaměstnanci je jeho zakladatel .